Valitse sivu

Olipa kerran Mira.

Sirpa. Ida. Minni. Terhi. Tarja. Tytti. Riitta. Kristiina. Tytti. Jenna. Kirsi. Maija. Sari. Mari. Merja. Elina. Anu. Tiina. Miisa. Heidi. Tiia. Anu. Jaana. Kirsi. Sekä niin lohduttoman monta muuta, joiden nimeä tässä ei mainita.

Upeita naisia, äitejä, vaimoja, tyttäriä, ystäviä. Kaikille heille olemme joutuneet jättämään hyvästit aivan liian aikaisin.

Oli myös Marjo-Riitta eli Mallu, joka puki syöpämatkan sanoiksi tässä Avec Tastula -ohjelmassa.

Hän kuvasi itseään lammen rannalla ja kertoi: ”Mä oon käyny joka kerta täällä lammen rannassa sillon kun noista vertaissiskoista on joku lähteny taivaan matkalle. Yks kerta oli semmonen tosi kaunis, upee syksypäivä ja tää oli ihan täynnä joutsenia tää lampi. Ja me laskettiin et niit oli joku nelkyt. Nelkyt niit joutsenia ja ne teki semmosia pieniä laumoja ja lähti aina semmosessa pienessä parvessa sitten lentoon ja, kunnes siitä yks yksinäinen joutsen lähti ja lentään ja se kiersi tätä lampee, lammen ympäri ja kiersi ja kiersi tota lampee ja itki semmosta tosi yksinäistä itkua ja sit se lähti yksin lentään tonne. Se lensi meiän yli sillain ihan tosi matalalta niin kun et tuntu siltä et jos ois nostanu käden niin ois voinu silittää sitä joutsenta vaikka mahasta. Se oli yks siskojoutsen. Lähti matkalle. Sen jälkeen mä oon tullu aina sytyttään kynttilän tänne”.

Tuolloin, ensimmäisen jakson aikaan ei vielä ollut selvinnyt, että Mallun syöpä oli levinnyt rajusti. Siitä kerrotaan Avec Tastulan Jälkikirjoituksessa.

Hyvin nopeasti kuvausten jälkeen oli Mallun aika nousta siivilleen. Hänen siunaustilaisuudestaan alkoi Joutsenten yö. Illalla kuljimme tuon samaisen lammen rannalle ja sytytimme kynttilät Mallun ja kaikkien edesmenneiden siskojen muistolle. Samanaikaisesti kynttilät syttyivät ympäri Suomen.

Kun kuljimme lammelle, juttelimme että taitaa vielä olla liian aikaista joutsenten paluulle. Siinä samassa edessämme näkyi yksinäinen joutsen, joka lensi suoraan ylitsemme uljaana ja vaitonaisena. Tuo hetki ei unohdu koskaan.

Ensi lauantaina 24.3.2018 vietämme jälleen Joutsenten yötä ja sytytämme kynttilät kaikille rakkaillemme. Voit osallistua sytyttämällä oman kynttiläsi ja julkaisemalla siitä kuvan.

Liekki palaa; kunnes jälleen kohtaamme.

 

Rakennamme muistohetkessä siskosydämen kynttilöistä ja luemme syöpään menehtyneiden läheistemme nimet ääneen. Jos toivot oman läheisesi nimen luettavaksi, lähetä se meille tästä.

Lue lisää Siskojen hyvinvointipäivästä täältä.

#joutsentenyö #minämuistan #liekkipalaa

Ylempi joutsenkuva © Mikko Haapasaari, alempi joutsenkuva © Heidi Turunen.

X